Mainos

Yhdysvallat hyökkää Irakissa laajalla rintamalla

Suurhyökkäys tehtiin Al-Qaidan tukikohdiksi epäiltyihin paikkoihin. Yhdysvaltojen mukaan Irakissa on nyt alkanut "ankaran taistelun kesä".

Yhdysvaltojen ja Irakin raskaasti aseistetut joukot ovat tehneet suurhyökkäyksen Baquban kaupunkiin Dijalan maakuntaan Irakissa. Rynnäkköön osallistui 10 000 sotilasta, joista 7500 oli yhdysvaltalaisia. Eilen alkanut suuroperaatio oli suurin yksittäinen hyökkäys Irakissa sen jälkeen, kun liittouman joukot valtasivat Fallujan kaupungin marraskuussa 2004.

Hyökkäys tehtiin Al-Qaidan tukikohdiksi epäiltyihin kohteisiin. Hyökkäyksen aikana surmattiin armeijan mukaan ainakin 30 kapinalliseksi epäiltyä ja takavarikoitiin suuria määriä heille kuuluneita aseita. Lisäksi erillisessä hyökkäyksessä Bagdadin eteläpuolella tapettiin neljä epäiltyä kapinallista, takavarikoitiin useita asekätköjä ja tuhottiin Tigris-joella liikennöiviä kapinallisten veneitä.

Liittouman sotilaat ovat onnistuneet viimeisen neljän kuukauden aikana rauhoittamaan hieman levotonta Bagdadia, mutta osa kapinallisista on sittemmin siirtynyt toimimaan muihin maakuntiin, kuten Dijalaan.

Yhdysvaltojen mukaan Irakissa on alkanut "ankaran taistelun kesä".

- Tulette näkemään yhtäaikaisesti johdettuja ja tarkkaan koordinoituja operaatioita kaikissa maakunnissa, kertoi Yhdysvaltojen armeijan tiedottaja.

Yhdysvaltojen presidentti George W. Bush on yhä kasvavan paineen alla, sillä kongressin demokraatit painostavat häntä joko todistamaan uuden sotastrategiansa menestyksen tai vetämään joukkoja pois Irakista. Pelkästään kesäkuussa Irakissa on kuollut 45 liittouman sotilasta ja koko nelivuotisen sodan aikana yli 3500.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.