Mainos

Yhdysvallat harkitsee Syyrian rankaisemista

Valkoisen talon mukaan Yhdysvallat harkitsee Syyrian rankaisemista terrorismin tukemisesta.

Yhdysvallat saattaa hyvin pian ilmoittaa Syyrian vastaisista pakotteista rangaistukseksi terrorismin tukemisesta, kertoo Valkoisen talon tiedottaja Scott McClennan. McClennanin mukaan Syyria ei ole hälventänyt Yhdysvaltain huolta siitä, että se suojelee ja tukee terrorismia ja päästää ulkomaisia taistelijoita rajan yli Irakiin amerikkalaisjoukkojen kimppuun.

Yhdysvallat on myös huolissaan Syyrian sotilaallisesta läsnäolosta Libanonissa ja pyrkimyksistä hankkia joukkotuhoaseita, hän sanoo.

Yhdysvallat aikoo McClennanin mukaan varmistua siitä, että Syyria muuttaa käytöstään, ja etenee tästä syystä kohti presidentti George W. Bushin joulukuussa allekirjoittaman ns. Syyrian vastuullisuuslain toimeenpanoa.

Tämän lain mukaan Syyrian on lakattava tukemasta terrorismia, keskeytettävä kemiallisten ja biologisten aseiden kehittely ja vedettävä Libanonissa olevat arviolta 20000 sotilastaan kotiin.

Syyrian ja Libanonin hallitusten on myös ehdoitta aloitettava kahdenväliset neuvottelut Israelin kanssa täyden ja pysyvän rauhan saavuttamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.