Mainos

Yhdysvallat harkitsee rauhanturvaamista Liberiassa

Yhdysvallat saattaa lähettää rauhanturvajoukkoja sisällissodan repimään Liberiaan, maan ulkoministeri Colin Powell sanoi TV-haastattelussa. Päätös asiasta tehtäneen tänään.

Liberialaiset pyysivät apua Yhdysvalloilta, kun hallituksen ja kapinallisjoukkojen tulitauko petti ja taistelut kiihtyivät jälleen pääkaupungin Monrovian lähellä. Toistaiseksi Yhdysvallat on kieltäytynyt osallistumasta kansainväliseen rauhanturvaoperaatioon.

-Liberia on maa, josta välitämme suuresti, Powell vakuutti.

- En haluaisi sanoa, että välitämme siitä enemmän kuin muista vaikeuksissa olevista maista, mutta meillä on pitkäaikaiset siteet Liberian kanssa.

Viime viikolla presidentti George W. Bush pyysi Liberian presidenttiä Charles Tayloria eroamaan. Sadat liberialaiset ovat osoittaneet päivittäin mieltään Yhdysvaltain suurlähetystön edessä Monroviassa vaatien konkreettisempia toimenpiteitä.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pyysi lauantaina turvallisuusneuvostoa antamaan luvan kansainvälisten joukkojen lähettämiselle Liberiaan. Hän korosti, että amerikkalaisten osanotto on elintärkeää operaatiolle.

Rumsfled: Yhteistyötä jälleenrakennuksessa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld on vakuuttanut, että Yhdysvallat pyrkii laajaan yhteistyöhön Irakin jälleenrakennuksessa.

Ryhmä senaattoreita on vaatinut, että myös sotaa vastustaneiden maiden päästävä mukaan työhön. Rumsfeldin mukaan jälleenrakennustyötä suunnitellaan jo nyt yli 20 maan kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.