Mainos

Yhdysvallat haluaa Pinochetin tuomiolle

Washington Post-lehden mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriö on aloittanut uudelleen 24 vuoden takaisen salamurhan tutkimukset. Viranomaiset yrittävät todistaa, että Pinochet oli vastuussa autopommista, joka surmasi chileläisen ja amerikkalaisen diplomaatin.

Yhdysvaltain oikeusministeriö on avannut uudelleen vuonna 1976 tapahtuneen chileläisdiplomaatin salamurhan tutkimukset. Viranomaiset yrittävät todistaa, että Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet oli vastuussa autopommista, joka surmasi Washingtonissa Chilen suurlähettilään Orlando Letelierin sekä erään amerikkalaisen diplomaatin. Keskiviikon Washington Post -lehden tietojen mukaan joukko amerikkalaisia viranomaisia on saapunut Santiagoon, Chileen. Heidän tarkoituksenaan on kuulustella todistajia Chilessä. Todistajia haastetaan mahdollisesti myös Chilen korkeimman oikeuden eteen Yhdysvaltain hallituksen pyynnöstä.

Autopommista tuomittiin aikoinaan vankeuteen kuusi ihmistä, eikä Pinochetia ole aiemmin yhdistetty virallisesti salamurhaan. Lehden mukaan Yhdysvallat alkoi tutkia ihmisoikeusjärjestöjen vaatimuksesta Pinochetin osuutta autopommiin sen jälkeen, kun entinen diktaattori pidätettiin Britanniassa reilu vuosi sitten. Yhdysvalloissa ei uskota, että Pinochet saadaan oikeuden eteen Yhdysvaltoihin, mutta mahdollisella tuomiolla uskotaan olevan silti painoarvoa. Amerikkalaisen oikeudenkäynnin toivotaan painostavan Chilen oikeuslaitosta, jotta se tehostaisi toimiaan Pinochetin saamiseksi vastuuseen maassa tehdyistä ihmisoikeusrikkomuksista. 84-vuotias Pinochet palasi Chileen sen jälkeen, kun brittilääkärit olivat sanoneet, että hänen terveytensä ei kestä oikeudenkäyntiä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.