Mainos

Yhdysvallat ei enää karkota alaikäisinä maahan tulleita

Yhdysvallat löysää maahanmuuttopolitiikkaansa. Alle kolmekymppisiä laittomia maahanmuuttajia ei enää karkoteta, jos he täyttävät koko joukon vaatimuksia, kertoi Yhdysvaltojen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Janet Napolitano eilen.

Maassa pysymisen ehtona on, että henkilö on saapunut maahan alle 16-vuotiaana, ja on tällä hetkellä alle 30-vuotias. Hänellä tulee olla myös vähintään lukio suoritettuna ja rikosrekisterin on oltava puhdas.

Määräys koskee arviolta jopa miljoonaa siirtolaista, joista valtaosa on latinoja. Se on voimassa kaksi vuotta, minkä jälkeen määräys voidaan uudistaa.

Siinä missä uudistus raivostutti osan kansasta, latinot ottivat presidentti Barack Obaman hallinnon uudistuksen vastaan riemuiten.

– En ole vielä täysin sisäistänyt tätä, mutta tunnen iloa ja onnellisuutta, koska tiedän, että tämä muuttaa elämäni, sanoi 22-vuotias Justino Mora, joka opiskelee tietotekniikkaa Kalifornian yliopistossa Los Angelesissa.

Latinoilla on suuri merkitys tulevissa presidentinvaaleissa. Presidentti Barack Obama suhtautuu laittomien siirtolaisten aseman parantamiseen huomattavasti myönteisemmin kuin hänen tuleva vastaehdokkaansa Mitt Romney.

Yhdysvalloissa on arviolta 11,5 miljoonaa laitonta siirtolaista.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.