Yhdysvallat arvostelee Venäjän pommituksia Georgiassa

Yhdysvallat on huolissaan Venäjn perjantaisista pommituksista Georgiassa, Pankisin solassa. Yhdysvaltojen mukaan pommitukset lisäävät maiden välisiä jännitteitä. Venäjän pommitettua useita georgialaiskyliä ainakin yksi ihminen sai surmansa ja seitsemän haavoittui.

Presidentti George Bushin tiedottajan Ari Fleischerin mukaan Yhdysvallat pahoittelee ihmishengen menetystä ja Georgian itsemääräämisoikeuden loukkaamista. Fleischer kuitenkin lisäsi, ettei pahoittelun tarkoituksena ollut mitenkään heikentää Yhdysvaltain ja Venäjän välisiä suhteita.

Venäjän ja Georgian väliset suhteet kuumenivat kuluneella viikolla, kun Venäjä syytti rajanaapuriaan siitä, että Georgia ei ollut tehnyt mitään estääkseen tshetsheenikapinallisten laitonta tuloa maahan. Venäjä perusteli perjantaina hyökkäyksiään sillä, että Pankisin solassa piileskelee tshetsheenisissejä.

Levottomuudet kiihtyivät edelleen eilen, kun kahdeksan venäläissotilaan ruumiit löydettiin maiden väliseltä rajalta läheltä Sasadan kaupunkia. Löydettyjen lisäksi kahden sotilaan kerrottiin olevan kateissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat