Mainos

Yhdysvallat ärähti romanien kohtelusta Romaniassa

Yhdysvaltain Bukarestin suurlähettiläs ja ihmisoikeusjärjestö Amnesty ovat tuominneet romanialaisen pormestarin Constantin Cherechesin suunnitelmat häätää kodeistaan satoja romaneja ja purkaa heidän asumuksensa.

– Baia Maren kaupungin viranomaiset ovat julistaneet häätävänsä nämä ihmiset huomioimatta heidän turvallisuuttaan tai terveyttään, lähetystö totesi tiedotteessaan.

Lähettiläs vaatii pormestaria etsimään keinoja parantaa kaikkien asumisolosuhteita Baia Maressa, ja kunnioittamaan samalla kaikkien asukkaiden oikeuksia.

Pormestari sanoo ihmisoikeusjärjestön ja Yhdysvaltain kannan perustuvan väärälle tiedolle. Hän pitää kannanottoa yrityksenä painostaa paikallisviranomaisia, mitä ei voi hyväksyä.

Alueen purkutyöt on jo aloitettu

Chereches kuitenkin vahvistaa purkutöiden olevan työn alla. Tavoitteena on kitkeä "köyhyyden loukot".

– Baia Mareen viime vuosina muuttaneet 300 ihmistä voivat palata sinne, mistä ovat tulleet. Loput 2 000 majoitetaan kaupungin pystyttämiin suojiin, Chereches sanoo.

Chereches on nostattanut vastalauseita toimillaan myös aiemmin. Kesäkuussa hän pystytti sadan metrin mittaisen muurin, joka eristää romaneiden asuinalueen. Virallisesti muurin tarkoitus on suojata lapsia liikenneonnettomuuksilta.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.