Mainos

Yhdysvallat antaa Irak-tiedustelutietoja asetarkastajille

Yhdysvallat antaa tiedustelutietojaan Irakin asetarkastajien käyttöön, muttei kuitenkaan arkaluonteisinta aineistoaan, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell tänään Washington Post -lehden haastattelussa.

Yhdysvaltain viime päivinä antama tiedustelutieto on auttanut asetarkastajia tekemään perusteellisempi ja laajempia tarkastuksia, Powell sanoi.

YK:n asetarkastajien johtaja Hans Blix vaati jo joulukuussa Yhdysvaltoja antamaan tiedustelutietojaan tarkastajien käyttöön. Powell ei kertonut yksityiskohtaisemmin, mitä tietoja Yhdysvallat oli antanut.

Yhdysvallat haluaa seurata, kuinka tarkastajat käyttävät sen antamia tietoja. Powell tähdensi, että jos tietoja ei käsitellä oikealla tavalla, Yhdysvallat menettää tietokanavansa.

Blix esittää illansuussa Suomen aikaa tilanneselvityksen asetarkastajien työstä YK:n turvallisuusneuvostolle. Tilaisuus on järjestetty lähinnä siksi, että turvallisuusneuvostoon vuoden alussa tulleet uudet jäsenet pääsevät perehtymään tilanteeseen ja Irakin viime kuussa antamaan selvitykseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 09.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.