Mainos

Yhdysvallat Alaskan öljykentille

Yhdysvallat alkaa porata tulevaisuudessa öljyä Alskan luonnonsuojelualueelta. Hankkeen vastustajat pitävät hanketta turhana ja luonnolle vaarallisena.

Yhdysvaltain senaatti on hyväksynyt öljyn poraamisen Alaskan luonnonsuojelualueelta. Esitys hyväksyttiin niukasti äänin 51-48. Esitys kuului osana laajaan menonleikkauspakettiin, jolla pyritään liittovaltion menojen tasapainottamiseen.

Esitys meni läpi republikaanien tuella. Lakiesityksen puoltajien mukaan liittovaltion kassaan saadaan öljynporausluvista runsaasti rahaa, se vähentää Yhdysvaltain riippuvuutta tuontiöljystä ja luo maahan tuhansia työpaikkoja.

Vastustajien mukaan Alaskan öljy ei riitä bensan hinnan laskemiseen kuin sentillä gallonalta eikä öljyä edes saada markkinoille kuin vasta vuosikymmenen kuluttua. Ympäristönsuojelijat pelkäävät öljynporauksen tuhoavan alueen herkän ekosysteemin ja hävittävän muun muassa monien muuttolintujen ja jääkarhujen elinympäristöt.

Senaatin on vielä tällä viikolla määrä hyväksyä menojen leikkauspaketti, jolla liittovaltion kuluja karsittaisiin liki 35 miljardia dollaria.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.