Mainos

Yhdysvallat al-Qaidan suunnitelmien kohteena

Terroristit ilmoittavat suunnittelevansa suurta terrori-iskua Yhdysvaltoja vastaan. Madridin pommi-iskun tekijät antoivat ennakkovaroituksen valtaisasta terroriteosta Yhdysvaltoissa, kertoo arabiankielinen sanomalehti.

Al-Qaida-terroristiverkosto on ilmoittanut suunnittelevansa massiivista iskua Yhdysvaltoja vastaan. Al-Qaidan kirjoittamaksi väitetty lausunto oli lähetetty Lontoossa toimivan Al-Quda Al-Arabi-lehden toimitukseen. Kirjeessään verkosto kertoi, että suuri suunnitelma Yhdysvaltoja vastaan on 90 prosenttisesti valmis.

Samassa kirjeessä verkosto ilmoitti olevansa vastuussa Madridin pommi-iskuista sekä Istanbulin parin päivän takaisesta itsemurhaiskusta. Syyksi iskuun ilmoitettiin "kostoisku Yhdysvaltain liittolaiselle islaminvastaisesta toiminnasta". Lisäksi verkosto myönsi joukon muita iskuja, jotka se oli tehnyt Irakissa. Kirjeen alkuperää ei ole kuitenkaan voitu tarkistaa.

Madridissa al-Qaidaan liittyviä todisteita

Espanjan viranomaiset ilmoittivat illalla löytäneensä Madridin pommi-iskuihin mahdollisesti liittyvää todistusaineistoa.

Sisäministeri Angel Acebesin mukaan pommi-iskuihin liitetystä pakettiautosta on löytynyt räjähdystarvikkeita sekä arabiankielinen ääninauha, jolle oli tallennettu otteita Koraanista. Viranomaiset uskovat, että iskujen taustalla voi olla islamistisia militantteja.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 12.03.2004)

Ulkoasiainneuvos Iivo Salmi pitää Al-Qaidaa todennäköisempänä Madridin iskujen tekijänä kuin baskijärjestö ETA:a.

(Huomenta Suomi 12.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.