Mainos

Yhdyskuntapalvelussa ei ole sattunu

Yhdyskuntapalveluun päässeet pitävät tarkkaa huolta, etteivät joudu kiven sisään. Lyhyen vankeusrangaistuksen on voinut suorittaa yhdyskuntapalveluna jo 14 vuoden ajan.

Koko tänä aikana rangaistustaan sovittavat eivät ole syyllistyneet vakaviin rikkomuksiin työpaikoillaan. Rikosseuraamusviraston mukaan kukaan ei esimerkiksi ole ahdistellut lapsia tai käynyt käsiksi palvelupaikan henkilökuntaan.

Ylitarkastaja Heimo Kangaspunnan mukaan vakavimmat tapaukset ovat olleet työkalujen tai kahvikassan anastuksia, nekin hyvin harvinaisia.

Lievempiin rikkomuksiin yhdyskuntapalvelijat syyllistyvät useammin. Tavallisimpia ovat myöhästymiset. Seurauksena pikkurikkeistä on ensin suullinen ja sitten kirjallinen huomautus. Jos tyyli ei muutu, lähtee passitus vankilaan oikeuden arvioitavaksi.

Luvaton poissaolo tai päihtymys palvelupaikalla voi jo kerrasta keskeyttää palvelun. Yhdyskuntapalvelu voidaan muuntaa vankeudeksi myös uuden rikoksen takia.

Iltalehti kertoi tänään seksuaalirikoksesta tuomitusta miehestä, joka suorittaa muista rikoksista saamaansa yhdyskuntapalvelua mikroautoradalla Helsingissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.