Mainos

Yhden paikan sääntö antoi tilaa 1 000 opiskelijalle

Uusi yhden opiskelupaikan sääntö on opetusministeriön arvion mukaan tehnyt tänä syksynä tilaa noin tuhannelle opiskelijalle, jotka muuten olisivat jääneet yliopistojen ja korkeakoulujen ulkopuolelle. Korkea-asteen koulutukseen pyrki noin satatuhatta hakijaa, joista yliopistoihin hyväksyttiin noin 21 000 ja ammattikorkeakouluihin noin 36 000 opiskelijaa, kerrotaan Opetushallituksesta.

Opiskelijoita luokassa


Hämminkiä on opetusministeriön mielestä ollut niukasti, joskin yksittäiset opiskelijat ovat joko unohtaneet ilmoittaa opiskelupaikan vastaanottamisesta tai yrittäneet vaihtaa kertaalleen hyväksymäänsä paikkaa.

Ministeriön tietoon on tullut joitakin kymmeniä paikanvaihtoa yrittäneitä opiskelijoita. Koska tavoitteena on hakijoiden yhdenvertainen kohtelu, unohduksia tai vaihtotoiveita ei ole hyväksytty muutosten perusteeksi. Jatkossa halutaan vielä korostaa opiskelijan omaa vastuuta siitä, että opiskelupaikka valitaan huolella, ja päätöksestä ilmoitetaan oppilaitokselle ajoissa.

Tästä syksystä alkaen opiskelijat ovat voineet ottaa samana vuonna vastaan vain yhden uuden yliopisto- tai ammattikorkeakoulupaikan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.