Mainos

Yhdeksän nuorta tehtaili graffitteja Oulussa

Nuoret maalasivat muun muassa junanvaunuihin ja kaupungin rakennuksiin kymmeniä kuvia. He myös tekivät luonnoksia ja levittivät kuvia maalauksistaan internetissä.

Oulun poliisi on paljastunut grafttijuttujen sarjan. Yhdeksän nuoren ryhmä maalasi erilaisissa kokoonpanoissa kymmeniä graffitteja, tageja ja töherryksiä junanvaunuihin, rakennuksiin, alikulkutunneleihin sekä muihin julkisiin ja yksityisiin kohteisiin.

Tekojen kohteena ovat olleet muun muassa VR:n junanvaunut ja Oulun kaupungin rakennukset.

Kaksi epäillyistä on 18-vuotiaita, muut ovat olleet alle 18-vuotiaita, joista yksi alle 15-vuotias.

Poliisin mukaan tekoja on yhteensä 39 kappaletta. Aiheutuneet vahingot ovat nousseet 2000-8000 euroon. Asianomistajat vaativat korvauksia yhteensä noin 35 000 euroa.

Poliisin tutkinta alkoi heinäkuun lopulla, kun muutama nuori jäi kiinni verekseltään maalatessaan junan vaunuja Oulun ratapihalla.

Poliisi pitää tekoja suunnitelmallisina, sillä tekijät ovat tehneet luonnoksia, valokuvanneet maalauksiaan ja levittäneet kuvia internetissä.

Asia etenee syyteharkintaan lähiviikkojen aikana.

Seuraamukset vahingonteosta voivat olla sakoista aina neljään vuoteen vankeutta teon törkeyden mukaan. Myös alle 15-vuotiaat voidaan asettaa korvausvastuuseen aiheuttamistaan vahingoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.