Mainos

Yhdeksän laudaturin ylioppilas: "En päntännyt hirveästi"

Toinen kevään yhdeksän laudaturin ylioppilaista on Minna Lehtisalo Etelä-Tapiolan lukiosta. Huimasta suorituksestaan huolimatta Lehtisalo ei päntännyt lukulomalla "hirveästi", vaan luotti koko lukion aikana hankittuihin tietoihin.

– Ei mulla sinänsä ollut sellaista tavoitetta, että olisi pakko saada älliä. Ajattelin, että kunhan teen sellaisen suorituksen, johon tiedän pystyväni, se on ihan riittävän hyvin, Lehtisalo sanoo.

Laudaturit eivät tulleet edes yllätyksenä, koska opettajat olivat ennalta arvioineet, että älliä on tulossa kaikista yhdeksästä aineesta.

Lehtisalo hajautti kirjoituksensa kolmelle eri kerralle: viime keväänä hän aloitti kirjoittamalla lyhyen espanjan, syksyllä hän osallistui kolmen aineen ja nyt keväällä loppujen viiden aineen kokeisiin.

Tänään Lehtisalo sai tietää menestyksestään, kun puhelimeen alkoi tulvia haastattelupyyntöjä toimittajilta ja onnitteluja tutuilta. Itse hän ei ehtinyt edes käydä koululla katsomassa tuloksia, koska aamu kului valmennuskurssin kokeenpalautuksessa.

Lehtisalon suunnitelmissa siintää lääkärin ura, ja nyt hän tekee viime hetken valmistautumista ensi viikolla odottaviin Helsingin yliopiston lääketieteellisen valintakokeisiin.

Pääsykokeisiin valmistautumisen takia ahkera Lehtisalo ei juhlikaan vielä tänään – vapauden koittaessa juhlinta sujuu kaveriseurassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.