Mainos

Yhdeksän kuoli köysirataturmassa Itävallassa

Onnettomuus sattui, kun köysiradan päälle putosi 750 kilon betonilohkare radan yllä kulkeneesta helikopterista.

Yhdeksän ihmistä on kuollut köysirataturmassa Itävallan Alpeilla. Turma sattui lähellä Söldeniä Tirolissa. Poliisin mukaan kaikki kuolleet olivat saksalaisia turisteja. Loukkaantuneita on yhdeksän, heistä neljä kriittisessä tilassa.

Onnettomuus sattui, kun köysiradan päälle putosi 750 kilon betonilohkare radan yllä kulkeneesta helikopterista. Lohkare osui suoraan yhteen radan gondoleista tappaen kolme sisällä olleista viidestä ihmisestä. Isku sai köysiradan heilumaan niin rajusti, että seuraavana tulleesta gondolista putosi kuolemaan kuusi matkustajaa.

Kuolleista kuusi oli lapsia.

Kopteri oli kuljettamassa rakennusmateriaaleja yli 3300 metrin korkeudessa sijaitsevalle Schwarze Schneiden -vuorelle. kun sen lasti tuntemattomasta syystä irtosi. Turma sattui suositulla laskettelualueella Rettenbachin ja Tiefenbachfernerin välissä.

Loukkaantuneita kuljetettiin sairaalaan Innsbruckiin. Pelastustoimiin osallistui 12 helikopteria. Ensi tiedon onnettomuudesta viranomaiset saivat kello 13.15 paikallista aikaa, kun yhdessä gondolissa ollut silminnäkijä soitti apua matkapuhelimellaan.

Iltapäivällä kaikki vahingoittumattomissa gondoleissa olleet ihmiset oli saatu turvaan. Onnettomuuspaikka on 2800 metrin korkeudessa, ja sinne päästiin vain helikoptereilla.

Helikopterikuljetusta hoitaneen yhtiön mukaan heti onnettomuuden jälkeen oli mahdotonta päätellä sen syytä. Turmakopterin pilotti oli illalla shokissa, eikä häntä oltu päästy kuulemaan.

Italiassa kuoli 20 ihmistä 1998, kun amerikkalainen sotilaskone katkaisi köysiradan vaijerin. Gondolihissi syöksyi tuolloin 80 metrin korkeudelta maahan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Yhdeksän uutiset 05.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.