Mainos

Yhä useampi veneilee pienessä maistissa

Ruorijuopumuksen promillen raja tiedostetaan, ja moni veneilijä yrittää tähdätä hieman sen alle. Tänä vuonna ruorista on kärähtänyt 176 henkilöä.

Suomen vesillä on yleistynyt pienessä maistissa seilaaminen. Esimerkiksi viime viikonlopun aikana Helsingin vesillä tarkastetuista kolmestakymmenestä veneilijästä lähes jokainen oli naukkaillut jonkin verran alkoholia.

- Tänä vuonna pienessä maistissa ajaminen on kasvanut huomattavasti, sanoo luutnantti Aki Tiainen Suomenlinnan merivartioasemalta.

Vanhempi konstaapeli Esko Kakko Jyväskylän venepoliisista korostaa, että yhä useampi veneilijä on ottanut Päijänteelläkin jonkin verran alkoholia. Ilmiö oli Kakon mukaan nähtävissä etenkin juhannuksena.

- Tuntuu, että ihmiset ovat alkaneet tiedostaa ruorijuopumuksen promillen rajan, ja hiukan sen alle koetetaan tähdätä.

Heinäkuun alkuun mennessä ruorijuopumuksesta oli jäänyt kiinni 176 veneilijää. Viime vuonna samana aikana ruorista oli kärähtänyt yli 20 henkilöä enemmän. Koko viime vuoden aikana vesiliikennejuopumuksia kirjattiin lähes 500.

Poliisi kuitenkin pelkää, että säiden nopea lämpeneminen tuo vesille yhä enemmän ruorijuoppoja. Yleensä aurinkoinen kevät ja kesä kasvattavat alkoholia nauttineiden määrää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.