Mainos

Yhä useampi tehnyt ostoksia Internetissä

Noin joka seitsemäs 15-79-vuotiaista suomalaisista on jo kokeillut ostosten tekoa Internetin kautta, ilmenee Internet-markkinatutkimuksia tekevän Suomen Gallup Webin tuoreesta kyselystä. Sitä varten haastateltiin joulu-tammikuussa runsaat 3 500:aa henkilöä.

Tulosten perusteella ainakin kerran verkko-ostoksia tehneitä oli tammikuun loppuun mennessä 550 000 eli vajaat 14 prosenttia ikäryhmästä. Kiinnostus näyttää olevan kasvussa, sillä vastanneista 28 prosenttia arveli tekevänsä ostoksia Internetin kautta seuraavan vuoden kuluessa. Pelkästään viime marraskuun jälkeen verkko-ostamisen on aloittanut yli 100 000 suomalaista, sillä loka-marraskuussa tehdyn edellisen kyselyn perusteella Internet-ostajien määräksi arvioitiin 438 000 henkilöä. Eniten Internetistä on edelleen ostettu kirjoja ja äänilevyjä. Ostotiheys ei ole sanottavasti muuttunut:

Internet-ostajien alueellinen jakauma on tasaantunut siten, että eri kaupungeissa on heitä nyt suunnilleen samassa suhteessa kuin väestöäkin. Ainoastaan pääkaupunkiseudulla heitä on edelleen hieman väestöosuutta tiheämmässä ja vastaavasti maaseudun haja-asutusalueilla hieman harvemmassa. Selvimmin verkko-ostajat erottaa muusta väestöstä tulotaso. Kun koko väestöstä 14 prosenttia asuu taloudessa, jonka bruttotulot ylittävät 300 000 markkaa vuodessa, verkko-ostajista näin hyvin ansaitseviin kuuluu 23 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.