Mainos

Yhä useampi suomalainen käyttää taksia

Taksinkäyttäjien määrä on nyt huippulukemissa. Suomalaisten taksityytyväisyyteen vaikuttaa ensisijaisesti kuljettajan käytös ja asiakaspalveluhenkisyys.

Yhä useampi suomalainen käyttää taksia. Taksiliiton teettämän kyselyn mukaan taksin vakikäyttäjien määrä on kasvanut ja taksia lainkaan käyttämättömien määrä pienentynyt.

Kyselyn perusteella voidaan arvioida, että liki 1 200 000 henkilöä oli käyttänyt taksipalveluja edellisen kuukauden aikana. Viime vuoden tutkimuksessa luku oli alle miljoona.

- Kyllä taksinkäyttäjien määrä on nyt aivan huippulukemissa, kuvailee hallintopäällikkö Timo Koskinen Taksiliitosta. Taksilla ajettujen kilomerien määrä on sekin jatkanut tasaista kasvuaan.

Koskisen mukaan taksin suosiota lisää paitsi hyvä taloudellinen tilanne myös se, että ainakin pääkaupunkiseudulla monet ovat havainneet taksin halvaksi vaihtoehdoksi omaan autoon verrattuna.

- Monet ovat heränneet todellisuuteen, että keskustassa asuvan ihmisen ei kannata omistaa autoa. Lyhyet matkat kannattaa ajaa taksilla ja pidemmät vaikka bussilla tai junalla, Koskinen sanoo.

Taksiliiton Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi marraskuussa tuhat suomalaista.

Kuski asiakkaan kannalta tärkein

Taksiliitto selvitti myös suomalaisten tyytyväisyyttä mittariautoihin. Tuloksista käy selvästi ilmi, että kuljettaja on asiakkaan tyytyväisyyden kannalta ylivoimaisesti tärkein tekijä.

- Kuljettaja tekee matkasta onnistuneen tai epäonnistuneen omalla käytöksellään. Autolla ja teknisillä välineillä ei ole niin suurta merkitystä, Koskinen kertoo.

Koskinen myöntää, että kuljettajien kouluttamisessa hyvään asiakaspalveluun on yhä puutteita, vaikka asiaan paneudutaan entistä tarmokkaammin.

Kaikkiaan suomalaiset ovat melko tyytyväisiä taksien toimintaan. Tyytyväisiä ollaan muun muassa turvallisuuteen, moitteita saavat vaikeudet tilaamisessa ja pitkät odotusajat.

Edellisvuosiin verrattuna asiakkaat olivat nyt tyytyväisempiä matkan hintaan suhteessa saatuun palveluun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.