Mainos

Yhä useampi suomalainen kannattaa euroa

Savon ja Turun Sanomien teettämän kyselytutkimuksen mukaan yhä useampi suomalainen kannattaa Euroopan yhteistä rahaa euroa. Syyskuun aikana tehty tutkimus kertoo, että euron kannattajien määrä on noussut viime kevään 31 prosentista 36 prosenttiin.

Euroon kielteisesti suhtautuvien määrä on laskenut noin 10 prosenttiyksikköä, 43 prosenttiin. Noin viidennes kyselyyn vastanneista oli epävarma kannastaan.
Enemmistö eli 51 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista kuitenkin katsoi, että Suomen on oltava mukana Euroopan talous- ja rahaliitto Emussa, jos Emun kolmas vaihe käynnistyy nykyisten suunnitelmien mukaisesti tammikuussa 1999. Runsas vuosi sitten myönteisellä kannalla oli vain 30 prosenttia vastaajista.

Nato-jäsenyydelle selvä ei

Savon ja Turun Sanomien teettämässä tutkimuksessa tiedusteltiin myös kansalaisten suhtautumista Suomen Nato-jäsenyyteen. Suurin osa eli 57 prosenttia vastaajista katsoi, ettei Suomen tule liittyä sotilasliitto Naton jäseneksi.
Myönteisesti Nato-jäsenyyteen suhtautuu joka neljäs suomalainen, kun taas epävarmojen osuus on vajaa viidennes. Kansalaisten käsitykset Suomen Nato-jäsenyydestä ovat pysyneet lähes vakioina viimeisen kahden vuoden aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.