Mainos

Yhä useampi seksuaalirikos tulee ilmi sosiaalisessa mediassa

Yhä useampi seksuaalirikos tulee ilmi sosiaalisen median kautta.

Hyväksikäytettyjen on helpompi ottaa yhteyttä poliisiin esimerkiksi Irc-gallerian kautta kuin kasvotusten. Tänä vuonna kesäkuun loppuun mennessä virtuaalipoliisien tutkimista seksuaalirikosilmoituksista 34 johti rikosilmoitukseen. Määrä kaksinkertaistui viime vuodesta. Viime vuonna poliisille lähetettiin Irc-galleriassa noin 16 000 viestiä.

Sosiaalinen media työllistääkin poliisia yhä enemmän. Internetissä laittomuuksiin saattavat sortua tavallisetkin ihmiset, jotka tietämättään rikkovat lakia. Tämän vuoksi myös poliisin on yhä tärkeämpää vahvistaa rooliaan sosiaalisessa mediassa.

Ylikonstaapeli Marko Forss sanoo, että yhä useampi seksuaalirikos tulee ilmi sosiaalisen median välityksellä.

- Hyväksikäytetty voi olla 13-vuotias tyttö, joka ei ole kertonut asiasta vanhemmilleen tai kavereilleen. Ei hän välttämättä menisi ilmoittamaan asiasta poliisilaitokselle. Irc-gallerian kautta kontaktin ottaminen poliisiin on paljon helpompaa.

Forss työskentelee valtakunnallisesti toimivassa Helsingin virtuaalisessa lähipoliisiryhmässä.

Forss muistuttaa, että Facebookissa massatapahtumia järjestävien tulisi muistaa kokoontumisvastuunsa. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, riittääkö pelkkä Facebook-tapahtuman luominen järjestäjänvastuun syntymiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.