Mainos

Yhä useampi poptähti tahtoo musikaaliin

Musikaalit ovat alkaneet jälleen kiinnostaa poptähtiä. Esimerkiksi Pet Shop Boys, U2:n Bono, Robbie Williams ja Boy George ovat kukin tekemässä tahoillaan musikaalia. Musikaalit eivät toki ole popin ja rockin piirissä täysin tuntemattomia. Alan klassikko on brittiyhtye The Who, joka loi aikanaan mahtipontiset musikaalit Tommyn ja Quadrophenian.

Whon jalanjälkiä kokee nyt astella myös Pet Shop Boys, 30 miljoonaa albumia myynyt brittikaksikko. Lemmikkieläinkaupan pojut yrittävät vallata pop-musikaalilla Lontoon teatterimaailman. Nämä omanlaisensa coolin kuninkaat ryhtyivät yhteistyöhön näytelmäkirjailija Jonathan Harveyn kanssa. Closer To Heaven (Lähemmäs taivasta) -musikaalin teema ei ole Pet Shop Boysille kovin vieras: se kuvaa biseksuaalista rakkaussuhdetta kolmen ihmisen kesken. Triangelidraaman tapahtumat sijoittuvat brittiläiseen klubielämään. Closer To Heavenin mahdollisuuksia parantaa se, että sen takapiruksi on lähtenyt musikaalien guru Andrew Lloyd Webber.

Ei takaisin nostalgiaan

Pet Shop Boys korostaa, että bändi haluaa tehdä musikaalillaan jotain muuta kuin toistaa vanhoja hittejä. Linjaus on osuva: tälläkin erää Lontoon West Endin teatterissa pyörivät esimerkiksi Buddy Holly -musikaali ja Abban säveliin perustuva Mamma Mia. Beatles-musikaali All You Need Is Love aloitti estradilla juuri, ja valmisteilla on musikaali Queenin musiikista. -Me emme halunneet vajota takaisin katalogisyndroomaan, kuvailevat laulaja Neil Tennant ja kosketinsoittaja Chris Lowe. -Olisi ollut helppoa rakentaa show jo tunnettujen vanhempien laulujemme pohjalle. Emme kuitenkaan missään nimessä halunneet lähteä siihen, 46-vuotias Tennant tähdentää. Closer To Heavenin katsojien on siis turha odottaa kuulevansa vaikkapa West End Girls- ja It's A Sin -hittejä.

Kyseessä pitkä hanke

Tennantin mukaan kaksikko on kirjoittanut musikaalia varten jo 15 uutta laulua. Tämäkin kertoo siitä, että hanke ei ole mikään hetken päiväperho. Itse asiassa Pet Shop Boys on työstänyt musikaalia jo viiden vuoden ajan. Bändin paneutuminen pitkään projektiin on ollut mannaa musikaalin kirjoittajalle. -Olin innoissani kun tajusin, että tästä show'sta tulee täysiverinen draama, joka sisältää kokonaan uusia sävellyksiä, kirjailija Harvey sanoo. Musikaalissa on myös viittauksia rockhistoriaan. Tarinan hahmoihin lukeutuu esimerkiksi kokaiinia nuuskaava nainen, joka muistuttaa melkoisesti Velvet Undergroud -kauden Nicoa. -Musikaaliteatteri on seksiä, huumeita ja rock'n'rollia joukolle 70- ja 80-luvun tähtiä, jotka etsivät jotakin uutta, Jonathan Harvey uskoo.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.