Mainos

Yhä useampi käyttää vain kännykkää

Yli kolmannes suomalaisista ei käytä muuta puhelinta kuin kännykkää. Myös matkapuhelinten määrä on kasvussa.

Yhä useampi suomalainen ei käytä muuta puhelinta kuin matkapuhelinta, käy ilmi Taloustutkimuksen selvityksestä.

Tuoreiden tutkimustulosten mukaan 39 prosentilla 15-74-vuotiaista on käytössään vain matkapuhelin. Vielä suurempi kännykän rooli on 15-24-vuotiaiden ikäryhmässä. Heistä reilusti yli puolet eli 66,9 prosenttia ei käytä muuta puhelinta kuin kännykkää. Lähes samoihin lukuihin päästään 25-34-vuotiaiden keskuudessa, joista 61,5 prosenttia ilmoittaa omistavansa vain matkapuhelimen.

Hieman yli puolet aikuisista omistaa lankapuhelimen

Myös kokonaisuudessaan matkapuhelinten määrä on kasvussa. 15-74-vuotiaan väestön keskuudessa jo 87 prosenttia ilmoittaa omistavansa kännykän. Samanaikaisesti lankapuhelinten määrä on laskussa. Hieman yli puolet aikuisista suomalaisista ilmoittaa omistavansa lankapuhelimen. Vielä kaksi vuotta sitten lankapuhelimen omisti yli kaksi kolmasosaa aikuisista.

Myös ainoastaan lankapuhelimen varassa olevien määrä pienenee. Vain joka kymmenes ilmoittaa omistavansa vain lankapuhelimen.

Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen Kännykkä kevät 2003 -tutkimuksesta, joka valmistuu toukokuussa. Tutkimuksessa selvitetään muun muassa valtakunnalliset matka- ja lankapuhelinten levinneisyydet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.