Mainos

Yhä useampaa yritystä huijataan netissä

Yhä useampia yrityksiä huijataan netin hakemistopalveluihin.

Helsingin seudun kauppakamarin kyselyn mukaan viimeisen kahden vuoden aikana joka kolmas yritys on erehdytetty maksulliseen ilmoitukseen erilaisissa www-hakemistoissa. Ilmiö on koko ajan lisääntymässä.

Tyypillisesti huijaus tapahtuu siten, että yritykseen tulleessa puhelussa ollaan vain tarkistavinaan yrityksen yhteystietoja jossain www-hakemistossa tai kerrotaan vain yleisesti myytävästä palvelusta. Jälkeenpäin yrityksille tuleekin yllätyksenä tilausvahvistus tai lasku maksullisesta ilmoituksesta.

Tapausten selvittely vie yrityksissä kohtuuttomasti työaikaa, koska huijariyritysten perintä on usein aggressiivista ja pitkäaikaista. Yrityksiä uhkaillaan oikeudella ja luottotietojen menettämisellä, jos huijareiden laskuja ei makseta.

- Ilmiö aiheuttaa paljon ongelmia myös rehellisesti toimiville hakemistopalveluille. Etenkin pk-yrityksille on välttämätöntä näkyä erilaisissa yrityshakemistoissa, mutta epäasiallisesti toimivien yritysten takia pelätään ilmoitusten antamista kaikkiin hakemistoihin, toteaa johtaja Marko Silen Helsingin seudun kauppakamarista.

Kauppakamarin mielestä ongelmaa helpottaisi, jos epäasialliseen hakemistomarkkinointiin voitaisiin puuttua viranomaisten toimesta nykyistä nopeammin ja joustavammin.

Tämä voisi tapahtua esimerkiksi siten, että yrityksiin kohdistuvaa markkinointia valvottaisiin reaaliaikaisesti ja epäasiallisiin markkinointitapoihin saataisiin nopeasti kielto päälle markkinaoikeuden avulla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.