Mainos

Yhä useammat virolaiset jäävät kiinni huumausainerikoksista ulkomailla

Toistasataa virolaista on viime vuosien aikana jäänyt kiinni huumausainerikoksista ulkomailla.Useimmiten on ollut kyse huumeiden salakuljetusyrityksestä. Lähes puolet kiinnijääneistä on pidätetty Suomessa.

Viron ulkoministeriön tilastojen mukaan 104 virolaista on pidätetty huumausainerikoksista vuodesta 2006 lähtien. Aika tyypillinen tapaus sattui äsken Etelä-Amerikkalaisen Perun pääkaupungin Liman lentokentällä. 33- vuotiaan virolaismiehen matkalaukusta löytyi 3,5 kiloa kokaiinia, lisäksi mies oli niellyt 120 kokaiinikapselia. Miehellä oli luvattu matkalaukun viemisestä Perusta Espanjan Malagaan vajaat kolme tuhatta euroa.

Moni muukin virolainen on jäänyt huumausainelastissa kiinni juuri latinalaisessa amerikassa. Ulkoministeriön tilaston mukaan 28, eli neljäsosa näistä kaikista enimmäkseen huumekuriireista.

Eniten virolaisia huumausainerötöstelijöitä on kuitenkin pidätetty Suomessa, kaikkiaan 42, mikä on myös näkynyt lehdissä uutisina ja tuomioina oikeuksissa. Suomen kohdalla kyseessä on useimmiten ollut amfetamiinin salakuljetus, mutta myös kokaiinin takavarikkomäärät ovat kasvaneet voimakkaasti.

Viro ja Suomi allekirjoittivat alkuvuodesta yhteistyösopimuksen, jonka nojalla ne perustavat esimerkiksi yhteisiä rikostutkintaryhmiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.