Mainos

Yhä useammat maat vaativat selvitystä CIA-lentoihin

Muun muassa Irlanti ja Saksa vaativat selityksiä CIA:n epäillyille vankilennoille. Myös Sveitsi pyytää Yhdysvalloilta selvitystä liki 30 ylilennosta.

Yhdysvaltoja painostetaan entistä ankarammin selvittämään keskustiedustelupalvelu CIA:n epäiltyjä vankilentoja Euroopassa. Viikonvaihteessa Irlanti, Saksa ja Sveitsi peräänkuuluttivat selityksiä Yhdysvalloilta.

Irlannin pääministeri BertieAhern sanoi pyytävänsä tietoja Yhdysvaltain ulkoministeriltä Condoleezza Ricelta, jonka hän tapaa torstaina Washingtonissa. Irlannin Shannonin lentokenttä on yksi niistä kentistä, joille CIA:n käyttämät koneet ovat viestimien mukaan tehneet välilaskuja.

Saksan uusi ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoi olevansa huolissaan tilanteesta. Tiistaina Washingtoniin matkaava Steinmeier sanoi kuitenkin odottavansa, että Yhdysvallat antaa omat selvityksensä väitetyistä salaisista vankikuljetuksista Euroopan ilmatilassa.

Sveitsin ulkoministeriö sanoi pyytäneensä selvitystä kaikkiaan 27 ylilennosta, joita amerikkalaiskoneet ovat tehneet Sveitsin kautta. Mitään vastausta pyyntöön ei ole vielä saatu, sanoi ministeriön edustaja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.