Mainos

Yhä useammassa kirjastossa voi pelata konsolipelejä

Yhä useammassa kirjastossa voi pelata tietokone- ja konsolipelejä.

Pelikonsoleita on tulossa tai niiden hankintaa on suunniteltu useissa kirjastoissa Uudellamaalla. Helpointa pelien hankkiminen on isojen kaupunkien kirjastoille, joilla on riittävän paljon käyttäjiä ja resursseja.

Pelejä kirjastoihin on toivottu entistä enemmän esimerkiksi kirjastojen käyttäjäkyselyissä.

- Kirjaston perusidea on tarjota sivistystä monipuolisesti, oli se sitten missä muodossa tahansa, sanoo kulttuuriasiainneuvos Kirsti Kekki opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Pelit ovat osa kirjastojen palvelujen kehitystä muiden sähköisten aineistojen kanssa. Kuvaavaa on sekin, että kirjastojen nettipalveluja käyttävät noin puolet asiakkaista.

Pelaaminen on oppimista

Peleissä yksi edelläkävijä on Sellon kirjasto Espoossa, jonka nuortenosastolla konsolipelejä on voinut pelata jo vuodesta 2004.

Nykyisin kirjastossa on tusinan verran pelejä, joista suosituimpia ovat etenkin jalkapallo- ja jääkiekkopelit. Myös laulu- ja soittopelit kuten SingStar ja Guitar Hero sekä liikunnalliset pelit ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Pelaamaan pääsee konsoleiden ohella myös verkkoon kytketyillä tietokoneilla.

Sellon nuortenosastosta vastaava toimistopäällikkö Robin Marcus toteaa, että myös pelaaminen on lukemista ja oppimista.

- Vanhemman sukupolven edustajana huomaa nopeasti, kuinka avuton voi itse olla vieraassa nettiympäristössä, ja miten nuoret selviytyvät siellä helposti ja luonnollisesti.

Hän huomauttaa, että pelit ja laitteet vaativat mitättömän vähän rahaa muuhun aineistobudjettiin nähden – ja suhteutettuna siihen, miten paljon niitä käytetään.

"Vaihtoehto torilla roikkumiselle"

Kirjastossa järjestetään myös nuorten peli-iltoja ja -kilpailuja sulkemisajan jälkeen.

- Pyrkimyksenä on se, että nuoret viihtyisivät täällä lauantai-iltana eivätkä roikkuisi jossain torilla. Mutta saa täällä aikuisetkin pelata, ja heillekin järjestetään pelihetkiä, Marcus kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja