Mainos

Yhä useamman lapsen äiti on päihderiippuvainen

Päihdeäitien lasten määrä on nousussa, paljastuu Huumausainepolitiikan kertomuksessa vuodelta 2008.

Joka vuosi syntyy noin 3000 päihteille altistunutta sikiötä, heistä 600 lapsella on sikiöaikaiseen alkoholialtistukseen liittyviä oireita. Noin kuusi prosenttia raskaana olevista naisista on alkoholin suurkuluttajia.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä selvitti, kuinka varmistaa hoito raskaana oleville naisille, Työryhmä päätyi suosittamaan muun muassa tahdosta riippumatonta hoitoa. Asia vaatii lakimuutoksia, jotka aiotaan esitellä eduskunnalle vielä tämän vaalikauden aikana.

Huumetilanne tasaantunut

Sen sijaan Suomen huumetilanne on Huumausainepolitiikan kertomuksen mukaan tasaantunut. Huumeiden kokeilu ja käyttö eivät kasvaneet Suomessa viime vuonna, vaan nuoremmilla jopa vähentyi. Myös useimpien huumehaittojen tilanne tasaantui ja uusien HIV-tapausten määrä kääntyi laskuun.

Viranomaisten tietoon tulleiden huumausainerikosten kokonaismäärä pysyi edellisen vuoden tasolla.

Huumausaineiden käyttö ja haitat kasvoivat 1990-luvulla, mutta 2000-luvulla tilanne on vakiintunut. Suomessa oli vuonna 2005 noin 14 500-19 000 amfetamiinien ja opiaattien ongelmakäyttäjää. Markkinoille tulevien uusien huumeiden käyttöä seurataan osana EU:n huumeviraston nopean varoituksen järjestelmää.

Huumausainepolitiikan kertomus on katsaus vuosittaiseen huumausainetilanteeseen. Siinä esitellään myös valtioneuvoston tekemät huumausainepoliittiset toimenpiteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.