Mainos

Yhä 37 suomalaista tavoittamatta - "traagisiinkin uutisiin syytä varautua"

Kymmeniä Japanissa olleita suomalaisia on edelleen tavoittamatta. Ulkoministeriö on tähän mennessä tavoittanut hieman yli 750 suomalaista ja 37 on vielä tavoittamatta. Ulkoministeriön mukaan heidän listallaan saattaa kuitenkin olla ihmisiä, jotka ovat muuttaneet pois Japanista ennen luonnonkatastrofia.

Ulkoministeri Alexander Stubb muistuttaa MTV3:n Uutisissa, että myös Suomessa täytyy varautua traagisiin uutisiin.

- Toivottavasti kukaan suomalaisista ei jää tavoittamatta. Sitäkään vaihtoehtoa ei voi sulkea pois, että saisimme traagisia uutisia Japanista.

UIkoministeriöstä toivotaan, että Japanista jo poistuneet ilmoittautuisivat ulkoministeriöön, jos eivät ole jo saaneet sieltä yhteydenottoa.

Suomalaisia Japanissa enemmän kuin ruotsalaisia

Tiedotusvälineissä on tänään kerrottu parinkymmenen suomalaishenkilön ryhmän olevan kateissa Sendain alueella. Stubbin mukaan kyseessä on kuitenkin yksittäisiä suomalaisia.

- Kyseessä on kahdenkymmenen henkilön, ei välttämättä ryhmä, vaan sellaisia suomalaisia, jotka asuvat Japanissa pysyvästi ja ovat rekisteröityneet meidän Tokion suurlähetystöön. Heitä ei vielä tässä vaiheessa olla tavoitettu.

Ruotsi, Norja ja Tanska ovat kertoneet saaneensa yhteyden kaikkiin kansalaisiinsa, jotka tiettävästi oleskelevat Japanissa. Stubbin mukaan heidän lukumääränsä ulkomailla on pienempi kuin suomalaisten.

- Kyseessä on ollut viitisenkymmentä ruotsalaista ja norjalaista ja heihin yhteyden saaminen on sujunut nopeammin kuin satoihin suomalaisiin, Stubb sanoo.

Ulkoministeriöllä ei ole tiedossa mitään tiettyä aluetta, jolla tiedettäisiin olevan suomalaisia tavoittamatta.Tällä hetkellä ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Japaniin. Kansainvälisen Punaisen Ristin kokoamalla kadonneiden listalla on tällä haavaa ainakin yksi suomalainen, eteläsuomalainen mies. Listalla olleet kaksi muuta suomalaista on löydetty.

(MTV3)

Katso: Studiovieraana Alexander Stubb (Seitsemän uutiset 13.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.