Mainos

Yhä 100 000 ilman sähköjä – korjaamiseen menee päiviä

Tapaninpäivänä riehunut, vuosikymmenen pahin myrsky aiheutti runsaasti tuhoja ympäri maata.

Sähköverkon korjaustyöt jatkuvat läpi yön. Osalle asiakkaista sähköt on saatu palautettua, mutta aamuseitsemän aikaan ilman sähköä oli vielä yli 90 000 Fortumin ja 22 000 Vattenfallin asiakasta. Suurin osa sähkökatkoista on Lounais-ja Etelä-Suomessa.

Energiayhtiöistä kerrotaan, että sähkönjakelua pyritään palauttamaan ensin tiheästi asutuille taajama-alueille. Haja-asutusalueiden sähköverkon laajojen tuhojen korjaukset voivat kestää sen sijaan kestää useita päiviä.

Sähkökatkojen kestosta on tällä hetkellä lähes mahdotonta saada tietoa, kertoo Fortumin käyttöpäällikkö Jörgen Dahlqvist.

– Tällä hetkellähän me ei sitä tietoa voida jakaa, koska meillä ei sitä tietoa ole itsellämmekään. Vian korjaukset etenevät tosi hitaasti ja siellä on tosi isoja tuhoja.

Mikäli tuulet tyyntyvät, Fortum saa kuusi helikopteria ilmaan heti aamun valjetessa ja kokonaiskuva vaurioista saadaan selville.

Fortumista muistutetaan, että viankorjaukseen ei pidä missään tilanteessa itse ryhtyä ja on pysyttävä riittävän kaukana vaurioituneista sähkölinjoista. Asiakkaita kehotetaan seuraamaan tilannetta radion välityksellä ja varaamaan paristokäyttöisiä valaisimia pimeän tuloa varten.

Suuresta yhteydenottomäärästä johtuen Fortumin vikapäivystyksen puhelinnumero on ollut ruuhkautunut.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.