Mainos

Ydinvoimayhtiöt: Voimalat työllistävät ja tukevat Suomea

Teollisuuden Voima TVO ja Fennovoima ovat odotetusti tyytyväisiä eduskunnan tämänpäiväiseen äänestystulokseen. Kaksi uutta ydinvoimalupaa heltisi TVO:lle äänin 120-72, Fennovoimalle 121-71.

- Tunnelmat ovat valtavan iloiset ja kiitolliset siitä, että sekä hallitus että eduskunta ovat luottaneet Fennovoimaan. Uskon, että tämä on hieno asia paitsi Fennovoimalle, myös koko Suomelle. Tällä tavalla tuetaan meidän elinkeinoelämää pitkälle tulevaisuuteen, sanoo Outokummun toimitusjohtaja Juha Rantanen.

Outokumpu on yksi Fennovoiman tärkeimmistä omistajista. Rantanen sanoo, että päätöksellä on valtava merkitys yhtiön tuleviin investointeihin.

- Uskon, että tämä on esimerkkinä siitä, miten tällainen päästötön, kohtuuhintainen sähkö tukee teollisuuden kilpailukykyä ja sitä kautta investointeja.

Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpää iloitsee siitä, että uuden ydinvoimalahankkeen isoin päivä sai yhtiön kannalta myönteisen päätöksen.

- Meillä on kaksi hyvää paikkaa sijoituspaikkaa ydinvoimalalle, Simo ja Pyhäjoki. Molemmat ovat erinomaisia paikkoja ja täyttävät kaikki kriteerit. Selvitykset tehdään tämän vuoden loppuun mennessä, jotta pääsemme valitsemaan paikan ensi vuoden alussa.

Fennovoimalta puuttuu yhä ydinjätteen loppusijoituspaikka, mutta Saarenpää sanoo olevansa siinä samoilla linjoilla eduskunnan kanssa.

- Eduskunta asetti toiveen, että tässä päästäisiin yhteistyöhön. Olemme siihen valmiita, ja näemme sen olevan järkevää.

Areva yhä vaihtoehto Olkiluoto 4:ään

Myös Teollisuuden Voiman leirissä oli syytä iloon. Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Lauri Virkkunen kiitteli päätöstä erittäin hyväksi.

- Tämä turvaa energiaomavaraisuutta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Olemme alkuvuoden aikana kertoneet suunnitelmistamme sekä ydinvoimaan että uusiutuvaan energiaan liittyen, ja näitä suunnitelmia pääsemme tämän päätöksen jälkeen viemään eteenpäin.

Virkkunen sanoo, että uusin luvin rakennettavien ydinvoimaloiden sähkö menee omistajien käyttöön. He voivat käyttää sitä omissa liiketoimissaan tai myydä eteenpäin.

Olkiluoto 3:ssa nähdyt ongelmat eivät Virkkusen mukaan siirry tulevaan Olkiluoto 4:een.

- Olkiluoto 3:en ongelmat johtuvat siitä, että toimittaja ei ole pysynyt aikataulussa. Seuraavassa hankkeessa meillä on käytössä paljon osaamista paljon enemmän. Uskon, että projektista tulee parempi.

Myös Teollisuuden Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tanhua kertoo, että Olkiluoto 3:sta on opittu paljon.

- Opit otetaan jo nyt huomioon ennen varsinaisen investointipäätöksen tekemistä. Uskomme, että Olkiluoto 3:sta tulee hyvä laitos, joten Areva on edelleen yksi meidän viidestä vaihtoehdosta.

Tanhua sanoo, että Olkiluoto 4 työllistää suomalaisia.

- Jo nyt Olkiluoto 3 työllistää monta suomalaista. Myös Olkiluoto 4:llä tulee olemaan suomalaisten työllistäjänä iso rooli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.