Mainos

Ydinvoiman vastustajat huputtivat Vantaan kaupungintalon

Greenpeace-järjestön mielenosoittajat kiipesivät aamupäivällä Vantaan kaupungintalon katolle ja ripustivat sen sivustalle ydinvoiman vastaisen banderollin. Mielenosoituksella aktivistit vastustavat ydinvoimayhtiö Fennovoiman Pyhäjoen voimalahanketta. Vantaan energia on yksi Fennovoiman suurimmista kunnallisista omistajista.

Greenpeacen mukaan mielenosoitukseen osallistuu noin kolmekymmentä aktivistia Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä.

Aktivistien rakennussuojasta tekemässä banderollissa sanotaan Vantaan kaupungin karsivan palveluitaan voidakseen rahoittaa ydinvoimaa. Fennovoiman osakkaiden on määrä lyödä lukkoon sopimus ensimmäisen ydinreaktorin rakentamisesta Pyhäjoelle vuoden loppuun mennessä.

– Ydinvoiman kustannusten kasvu ja Fukushiman ydinonnettomuus ovat käytännössä lopettaneet ydinvoimaloiden rakentamisen maailmalla. Vantaan Energian ja muiden Fennovoiman omistajien kannattaisi irrottautua kannattamattomasta hankkeesta mahdollisimman nopeasti, sanoo Greenpeacen energiavastaava Jehki Härkönen järjestön tiedotteessa.

Venäläisiä aktivisteja on mukana mielenosoituksessa, sillä alustavan sopimuksen mukaan Pyhäjoen voimalan rakentaa Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatomin tytäryhtiö. Greenpeacen mukaan Rosatomin oma reaktorihanke Sosnovyi Borissa on kärsinyt niin suurista ongelmista, ettei yhtiön pitäisi viedä teknologiaa muihin maihin.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo turvaavansa tilannetta paikan päällä. Mielenosoitus on sujunut rauhallisesti, eikä Vantaan kaupunki ole vaatinut aktivisteja poistumaan katolta. Poliisin mukaan mielenosoittajat ovat luvanneet lähteä paikalta iltapäivällä kello neljään mennessä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.