Mainos

Ydinvoiman suosio kasvaa yhä

Helmikuussa tehty kysely osoittaa, että 44 prosenttia suomalaisista suhtautuu ydinvoimaan myönteisesti. Kannattajien osuus on kasvanut kuudessa vuodessa 10 prosenttiyksikköä ja vastustajien osuus laskenut yhdeksän prosenttiyksikköä. Ydinvoiman hyväksyttävyys kasvaa edelleen, kun ihmisiltä kysytään, hyväksyvätkö he ydinvoiman lisäämisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiskeinona.

Ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvien osuus koko väestöstä on ollut nousussa jo vuosia. Vuonna 1995 myönteisesti suhtautuvia oli ensimmäistä kertaa enemmän kuin vastustajia. Vuodesta 1997 alkaen myönteisesti suhtautuneita on ollut joka kerta vastustajia enemmän.

Uutta ydinvoimalaa ei silti haluta

Tiedot kansalaisten ydinvoimakantojen kehittymisestä ilmenevät mielipidemittauksista, joita Suomen Gallup on tehnyt vuodesta 1982 lähtien. Tutkimuksissa on kysytty suomalaisten yleissuhtautumista ydinvoimaan energialähteenä sekä suhtautumista ydinvoimavaihtoehtoon seuraavana suurvoimalaitoksena. Tutkimuksen teettää Energia-alan Keskusliitto Finergy. Tammi-helmikuussa haastateltiin 1025 vähintään 15-vuotiasta suomalaista.

Energia-alan Keskusliiton toimitusjohtaja Juhani Santaholma arvelee, että keskustelu Kioton ilmastosopimuksen vaateista ja kasvihuonekaasujen päästöistä on osaltaan lisännyt viime vuosina ydinvoiman suosiota. Myös hyvät kokemukset suomalaisesta ydinvoimasta ovat vaikuttaneet mielipiteiden kehittymiseen.

Enemmistö suomalaisista ei kuitenkaan halua uutta ydinvoimalaa. Uuteen ydinvoimalaitokseen kielteisesti suhtautuvia on nyt 40 prosenttia. Myönteisesti siihen suhtautuvia on 37 prosenttia. Kannattajien ja vastustajien määrät ovat kuitenkin lähentyneet toisiaan. Vuosi sitten uutta laitosta kannatti 31 prosenttia ja vastustajia oli 44 prosenttia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.