Mainos

Ydinvoiman lisärakentaminen saa kannatusta suurissa puolueissa

SDP:n ja Kokoomuksen puolueaktiivit kannattavat lisäydinvoiman rakentamista. Keskustan enemmistö taas on sitä vastaan. Tulos selviää MTV:n Sunnuntairaportin kyselystä, joka tehtiin kolmen suurimman puolueen piirihallitusten tai -toimikuntien jäsenille.

Suuri ydinvoimakiistely alkaa eduskunnassa huomenna, kun esillä on suunnitelma käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta. Esiin nousee väistämättä myös lisäydinvoiman rakentaminen.

MTV:n Sunnuntairaportin kyselyn mukaan, enemmistö SDP:n piirihallitusten jäsenistä kannattaa luvan myöntämistä uudelle ydinvoimalalle. Vielä selvemmin lisäydinvoiman kannalla ovat kokoomuslaiset. Vain oppositiopuolue keskustan aktiivit ovat niukasti uutta ydinvoimalaa vastaan. Selvimmin ydinvoimaa vastaan ovat vihreät, jotka siis nyt näyttävät hallituksessa jäävän yksin. -Tietyllä tapaa minusta on hiukan merkillistä, että SDP:n keskuudessa on näin voimakas tää ydinvoiman kannatus. Uskoisin että että se juontaa juurensa siitä, että ay-liikkeessä on myöskin aika voimaksas suorastaan vaatimus lisäydinvoimasta, sanoi Vihreän Liiton puheenjohtaja Satu Hassi MTV3:n Kymmenen uutisissa. Hän paneekin toivonsa siihen, että kannattajat vaikuttavat kansanedustajiin enemmän kuin puolueaktiivit. -Uskoisin että kannattajien keskuudessa se ydinvoimankannatus ei ole ollenkaan niin suuri kuin puolueaktiivien keskuudessa, Hassi arveli.

Puolueaktiiveilta kysyttiin myös sitä, pitäisikö lisäydinvoimasta järjestää kansanäänestys. Sekä SDP:n, kokoomuksen että keskustan edustajien vastaus oli selvä - kansanäänestystä ei tarvita. Puolueaktiivit ovat siis samoilla linjoilla kuin presidentti Tarja Halonen, joka valtiopäivien avajaisissa kehoitti pidättyväisyyteen kansanäänestyksissä.

Eduskunnassa ydinvoima tulee joka tapauksessa hajottamaan rivejä niin hallituksessa kuin oppositiossa. Ja jos lisäydinvoiman kannattajat voittavat, joutuvat vihreät harkitsemaan hallituksesta lähtöä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.