Mainos

Ydinvoimalan rakentaja vaikeuksissa Ranskassa

Ydinvoimalaprojekti on viivästynyt Pohjois-Ranskassa. Projektin hoidosta vastaa kansallinen EDF, mutta voimalaan toimittaa reaktorin ranskalainen Areva.

Lehtitietojen mukaan Ranskan ydinturvaviranomaiset määräsivät keskeyttämään rakennustyöt pariksi viikoksi muun muassa laadunvalvontaongelmien vuoksi. Vastaavat ongelmat ovat viivyttäneet rakennustöitä myös Olkiluodon ydinvoimalassa.

Kun Suomen Säteilyturvakeskus antoi pyyhkeitä puutteista Olkiluodon rakennustyömaalla, Ranska syytti aluksi julkisesti suomalaista valvontaelintä jäykkyydestä, vanhakantaisuudesta ja rakennustyön hidastamisesta.

Viime aikoina moitteita ei ole enää näkynyt täällä julkisuudessa, ja ne joutuisivatkin nyt huonoon valoon, sillä Ranskan oma valvontaelin on lehtitietojen mukaan painanut jarrua samanlaiselle rakennustyömaalle Flamanvillessä Pohjois-Ranskassa.

Vasta viime viikolla töitä päästiin jatkamaan parin viikon tauon jälkeen. Puutteita löytyi tiettävästi betoniraudoituksesta ja laadunvalvonnasta. Ranskan valvontaelimen mukaan kyse ei ole turvallisuusvaarasta, mutta puutteita ilmeni laadussa. Ennen Olkiluotoa ja Flamanvilleä ydinvoimalarakentamisessa oli Ranskassa 20 vuoden tauko, joka siis on näkynyt nyt osaamisessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.