Mainos

Ydinvoima esillä myös Australian-vierailulla

Halosen ja Howardin keskusteluissa nousivat esille erityisesti ilmastonmuutos ja ydinvoima. Suomessa vieraileva WWF:n pääjohtaja yhtyy Halosen näkemykseen ydinvoimasta lyhytkestoisena ratkaisuna.

Presidentti Tarja Halonen on tavannut Australian pääministerin John Howardin. Halonen on Canberrassa valtiovierailulla.

Suomen ydinvoimalat saivat erityistä huomiota tapaamisessa. Howard korosti, että hänen hallituksensa pitää ydinenergiaa vain "yhtenä vaihtoehtona muiden joukossa".

- Kaikkia mahdollisuuksia pitää harkita, eikä mitään pidä jättää pois. Olemme tästä samaa mieltä, Howard totesi tiedotustilaisuudessa Australian pääkaupungissa Canberrassa.

Howard muistutti, että Suomi saa sähköstään pian lähes 30 prosenttia ydinvoimalla. Hänen mukaansa maiden erilaiset energiaratkaisut selittävät myös sitä, miksi Suomi on ratifioinut Kioton päästösopimuksen ja Australia ei.

Halonen vetosi kuitenkin Howardiin, että Australia osallistuisi Kioton jälkeisiin ponnisteluihin. Sopimus umpeutuu viiden vuoden päästä.

- Toivon, että Australia rohkaisisi mahdollisimman aktiivisesti myös Yhdysvaltoja, Kiinaa ja Intiaa maailmanlaajuiseen yhteistyöhön.

Australia harkitsee kivihiilen korvaamista osittain ydinenergialla. Maassa ei ole yhtään ydinvoimalaa.

WWF:n pääjohtaja Halosen linjoilla

Presidentti Tarja Halonen sanoi alkuviikosta australialaisessa lehdessä, ettei ilmastokysymykseen pidä vastata vain ydinvoimalla.

Suomessa vieraileva WWF:n pääjohtaja James P. Leape on samoilla linjoilla Halosen ydinvoimakannan kanssa. Leape kannustaa Suomea panostamaan uusiin energiateknologioihin lisäydinvoiman sijaan.

- Haluaisin ottaa vielä esille presidentti Halosen aspiriini-vertauksen. Ydinvoima on lyhytaikainen helpotus, joka tuo pahan krapulan, kuvaili Leape MTV3:n Huomenta Suomessa.

- Ydinjäte on riesana satoja vuosia ja ydinvoima on myös kallis ratkaisu. Nykyteknologia mahdollistaa saman energian tuottamisen ilman hiilidioksidipäästöjä. Voimme käyttää tuulivoimaa tai biomassaa. Ne ovat hyvin kilpailukykyisiä vaihtoehtoja ydinvoimalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.