Mainos

Ydinjätteen säilytyslaitos vuotaa Ranskassa?

Koillis-Ranskassa sijaitsevan Soulainesin kaupungin ydinjätteen säilytyslaitoksessa on myös ulkomailta tuotua ydinjätettä.

Radioaktiivisia aineita on vuotanut ydinjätteen säilytyslaitoksesta pohjaveteen Ranskan Champagnen alueella, ympäristöjärjestö Greenpeace kertoo. Ranskan ydinvoimaviranomaiset vahvistivat, että Soulainesin laitoksessa on havaittu vuoto, joka on määrätty korjattavaksi.

Viranomaisten mukaan Soulainesin laitoksen vuoto ei ole aiheuttanut haittaa ympäristölle.

Greenpeacen mukaan radioaktiivisia aineita on havaittu pohjavedessä vajaan kymmenen kilometrin päässä Champagnen alueen viinitarhoista.

Koillis-Ranskassa sijaitsevan Soulainesin kaupungin ydinjätteen säilytyslaitoksessa on myös ulkomailta tuotua ydinjätettä. Laitokseen tuodaan jatkuvasti uutta jätettä.

Greenpeace kertoi varoittaneensa Champagnen viinialueen tuottajia siitä, että heidän tuotteensa ovat vaarassa ydinjätteen vuoksi.

Myös jo suljetun La Manchen laitoksen ympäristössä on Greenpeacen mukaan radioaktiivista ainetta. Greenpeace lähetti La Manchen alueen vettä Ranskan parlamenttiin, missä käsitellään lakia korkeasti radioaktiivisen ydinjätteen hautaamisesta syvälle maahan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.