Mainos

Ydinjätelaiva lähtee Ranskasta Japaniin

Ydinjätettä kuljettava rahtilaiva lähtee tänään Ranskan Cherbourgin satamasta kohti Japania, ranskalainen ydinvoimayhtiö Cogema kertoo. Laivan lastina on 30 tonnia plutoniumia.

Ympäristöjärjestöjen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ydinjätelastissa oleva alus ylittää Panaman kanaalin. Valtion omistaman Cogeman viranomaiset eivät kuitenkaan ole suostuneet vahvistamaan aluksen reittiä. He sanovat ilmoittavansa sen torstaina sen jälkeen, kun rahti on lähtenyt Ranskasta.

Laivan lastina on noin 30 tonnia plutoniumia ja radioaktiivista jätettä. Japanilla ei ole mahdollisuuksia käsitellä ydinjätettä uudelleen, joten se teettää työn Ranskassa ja Britanniassa, minkä jälkeen sivutuotteet palautetaan Japaniin.

Ydinjätettä kuljetetaan Euroopasta Japaniin nyt kolmatta kertaa. Ympäristöjärjestöt varoittavat, että ydinjätteen kuljettaminen Panaman Kanaalin läpi voi uhata paikallisten asukkaiden terveyttä ja turvallisuutta. Ympäristöjärjestöt protestoivat myös aiempia vuosina 1995 ja 1997 kuljetettuja lasteja.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.