Mainos

Ydinaseiden merkitys on muuttunut

Suurten ydinasevarastojen kerääminen ei ole nykyisin tarpeellista, pohtii Venäjän presidentin strateginen neuvonantaja, Igor Sergejev torstain Izvestija-sanomalehdessä.

-Venäjän ja Yhdysvaltojen välillä ei enää ole ydinjännitettä. Meidän on luonnosteltava sellainen valvontajärjestelmä, joka mahdollistaa ydinpotentiaalimme täydellisen uudelleensuuntaamisen, miettii aiemmin Venäjän puolustusministerinä toiminut Sergejev.

-Nyt ei ole enää tarpeen omistaa kymmentätuhatta uutta ydinkärkeä. Tarvitsemme liikkuvia ja joustavia strategisia joukkoja. Sergejevin mielestä Yhdysvaltain ajama ohjuskilpi on turha hanke. -Roistovaltioiksi nimetyillä mailla ei ole teknisiä mahdollisuuksia hyökätä Yhdysvaltoja vastaan ydinasein, Sergejev totesi. Venäjä on järjestelmällisesti vastustanut Yhdysvaltain ohjuspuolustussuunnitelmaa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell toisti keskiviikkona Yhdysvaltojen kannan, jonka mukaan se aikoo kehittää ohjuskilpeään, vaikka Venäjä olisikin sitä vastaan. Senaatin valiokuntakuulemisessa puhunut Powell rauhoitteli kuitenkin jälleen hankkeen vastustajia.
-Venäjän ja Kiinan ei tarvitse viettää unettomia öitä ohjuskilven vuoksi, Powell sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.