Mainos

Ydinaseet aiheina Goren Venäjän vierailulla

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore aloitti tänään kolmipäiväisen vierailunsa Venäjällä, jossa keskustelut maan johdon kanssa keskittyvät talouteen ja tieteelliseen yhteistyöhön.

Gore ja pääministeri Viktor Tshernomyrdin toimivat kummatkin puheenjohtajina venäläis-amerikkalaisen komission istunnoissa. Komission perustivat presidentit Bill Clinton ja Boris Jeltsin. Gore tapaa presidentti Jeltsinin tiistaina Kremlissä.

Talousasiat, vientirajoitukset sekä tieteellinen yhteistyö avaruusohjelmineen ja ydinsulkuasiat ovat neuvottelujen asialistan kärjessä.

Yksi aiheista on ydinturvallisuus, jossa Venäjän viimeisin päänsärky on presidentti Jeltsinin entisen ympäristöasioiden neuvonantajan Aleksei Jablokovin tuore paljastus.

Jablokov on myöntänyt, että Venäjällä on todellakin hallussaan neuvostoaikojen perua olevia matkalaukkuun sijoitettavia ydinpommeja. Jablokov kertoi keskustelleensa henkilökohtaisesti pommien suunnittelijan kanssa.

Hän kuitenkin kiisti kenraali Aleksandr Lebedin jokin aika sitten esittämät väitteet, joiden mukaan noin 100 matkalaukkuydinpommia yhteensä noin kahdesta ja puolesta sadasta olisi joutunut hakoteille.

Moskova haluaa painostaa Yhdysvaltoja avaamaan markkinansa venäläisille tuotteille ja nostamaan luokituksensa Venäjän taloudesta nykyisestä "ei-markkinataloudesta" "siirtymätaloudeksi".
(STT-MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.