Mainos

Yamaichin turmio tuo painajaisia

Japanin vanhimman pörssivälitysyhtiö Yamaichi Securities'n päätös lopettaa toimintansa taloudellisten vaikeuksien takia on herättänyt henkiin vuoden 1990 painajaisen maailmanmarkkinoiden romahtamisesta.

Japanin viranomaiset suhtautuvat vakavasti yhtiön lopettamispäätökseen, joka horjuttaa paitsi Japanin pankki- ja taloussektoria, myös muiden Itä-Aasian pörssien toimintaa.
Japanin valtiovarainministeri Hiroshi Mitsuzuka sanoi, että Japani aikoo kohdata rohkeasti "kaikki mahdolliset talousmarkkinoiden häiriöt sekä kotona että ulkomailla" ja lisäsi, että Japanin viranomaiset huolehtisivat maksuvalmiudesta.
-Olen välittänyt tämän tiedon ulkomaisille viranomaisille.

Pelko syvän taloudellisen laman kehittymisestä leviää kuitenkin nopeasti, LG-Securities pörssivälitysyhtiön edustaja kertoi. Tokion pörssi oli maanantaina suljettu kansallisen vapaapäivän vuoksi, ja välittäjät odottivat kärsimättöminä, miten Euroopan ja Yhdysvaltain markkinat reagoisivat.

Yamaichi Securities on Japanin vanhin ja neljänneksi suurin pörssivälitysyhtiö. Sen taloudellisten vaikeuksien arvellaan johtuneen pörssikurssien rajusta laskusta, häikäilemättömästä keinottelusta sekä puutteellisesta valvonnasta.
Yamaichin konkurssi on pahin japanilaista suuryritystä kohdanneista taloudellisista iskuista sitten toisen maailmansodan.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.