Mainos

Yahoon tulos ylitti odotukset

Maailman suurimman Internet-selainyhtiön Yahoon huhti-kesäkuun tulos ylitti reilusti analyytikkojen odotukset vahvasti kasvaneiden mainostulojen ansiosta. Katsauskauden tulos rahoituserien jälkeen on 28,3 miljoonaa dollaria, eli 11 senttiä osaketta kohti, kun analyytikot olivat odottaneet tulokseksi 8 senttiä osaketta kohden.

Vuotta aiemmin samalla aikavälillä Yahoon tulos oli 1,46 miljoonaa dollaria, eli 1 sentti osaketta kohti. Myös yhtiön liikevaihto yli kaksinkertaistui 115,2 miljoonaan dollariin vertailukauden 44,9 miljoonasta dollarista. Yhtiön osake nousi tuloksen julkistamisen jälkeen jälkipörssissä kuusi dollaria 173 dollariin. Varsinaisessa kaupankäynnissä osake oli kuitenkin laskenut yli kahdeksan dollaria.

Yhtiön edustajat sanoivat, että Yahoon tulos jää kuluvalla vuosineljänneksellä kausivaihtelun takia hieman heikommaksi kuin huhti-kesäkuussa. Jos yritysostot ja muut menoerät olisi laskettu mukaan yhtiön tulokseen, Yahoo olisi jäänyt nytkin 15,1 miljoonaa dollaria, eli 7 senttiä osakkeelta tappiolle.

Yahoon sivuilla oli kesäkuussa keskimäärin 310 miljoonaa kävijää, kun maaliskuussa keskiarvo oli 235 miljoonaa. Yksittäisten kävijöiden määrä oli kesäkuussa 80 miljoonaa. Nousi aiheutui osittain GeoCities -yhtiön ostosta aiemmin tänä vuonna. Koska Yahoo oli ensimmäinen Internet-yhtiö, joka kertoi toisen neljänneksen tuloksensa ja koska se on suurin Internet-palvelujen tarjoaja, sijoittajat ja analyytikot ovat katsoneet sen ennustavan koko Internet-teollisuuden markkinakehitystä. Joukko suuria Internet-yrityksiä, kuten kirjakauppa Amazon.com ja huutokauppa Ebay julkistavat tuloksensa lähiviikkoina.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.