Mainos

Yahoo ja eBay markkinataistoon Googlea vastaan

Internetyhtiöiden sopimuksen mukaan Yahoo toimittaa mainoksia verkkokauppa eBayn sivuille ja alkaa tarjota eBayn maksujärjestelmää asiakkailleen.

Internetyhtiö Yahoo ja verkkokauppa eBay pyrkivät horjuttamaan hakukoneyhtiö Googlen valta-asemaa. Yhtiöt aloittavat yhteistyön nettimainoksissa ja hakupalveluissa, minkä odotetaan tiukentavan alan kilpailua.

Yhteistyösopimuksen mukaan Yahoo toimittaa graafisia mainoksia maailman suurimman verkkokaupan eBayn sivuille. Lisäksi Yahoon hakupalveluja liitetään verkkokaupan sivuille. Ebayta sopimuksessa hyödyttää se, että Yahoo alkaa tarjota verkkokaupan maksujärjestelmää asiakkailleen. Ebayn maksujärjestelmä voi saada uusia käyttäjiä esimerkiksi pienyrityksistä.

Piilaakson jättiläisten sopimuksen ei nähty heti horjuttavan Googlen asemaa. Silti se tulkittiin markkinoilla selväksi merkiksi siitä, että taistelu netin mainosrahoista kiristyy entisestään.

Eilen myös Google ilmoitti tehneensä monivuotisen yhteistyösopimuksen. Maailman suurin PC-tietokoneiden valmistaja Dell alkaa tarjota Googlen ohjelmistoja tehdasasetuksina kuluttajamalleihinsa. Analyytikkopiireissä internetyhtiöiden yhteistyön on jo pitempään odotettu syventyvän. Kiivaimmissa spekulaatioissa alalle povataan fuusioita, ja ahkerimmin yhteen on naitettu Yahoota ja eBayta.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.