Mainos

Y2K yllättää suurpankit?

Monet maailmanlaajuisesti toimivat pankit eivät ole pystyneet ratkaisemaan tietokoneongelmaa, jonka vuosi 2000 tuo tullessaan. Kansainvälisen talousinstituutin mukaan vuosi 2000 aiheuttaa ongelmia globaalissa maksuliikenteessä. Instituutti edustaa 285:tä taloudellista instituuttia mm. Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Japanissa.

Instituutin maanantaisen raportin mukaan lukemattomat pankit eivät ole valmistautuneet riittävän hyvin ongelmaan, jota kutsutaan kirjainlyhenteellä Y2K. Tulossa oleva ongelma johtuu siitä, että tietokoneen keskusyksikkö ymmärtää vuoden 2000 vuodeksi 1900. Tämä johtuu siitä, että vuosiluku merkitään kahdella nollalla.

Raportissa todetaan, että talouden vakauden vuoksi yritysten olisi kaikkialla maailmassa tehtävä asian hyväksi kaikki voitavansa. Niiden olisi myös syytä taata, että yritysten kriittiset järjestelmät ovat Y2K-varmoja. Raportissa todetaan, että vaikka tietokoneongelma ratkeaisikin, voivat yrityksille tärkeät toiminnot, kuten maksujärjestelmät, pettää tai tietoa voi turmeltua.

Joissakin järjestelmissä ongelmia voi esiintyä jo aiemminkin kuin tammikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2000.
(STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja