X Factor -kilpailija avautui ensi kertaa tuotannon aikana tapahtuneesta seksuaalisesta väkivallasta

Ison-Britannian X Faxtor -ohjelmassa mukana ollut kilpailija Lucy Spraggan joutui raiskatuksi ohjelman tuotannon aikana.

Ison-Britannian X Factor -ohjelmassa kilpailijana mukana ollut Lucy Spraggan, 31, kertoi, että hotellin laukunkantaja raiskasi hänet ohjelman tuotannon aikaan vuonna 2012.

Spraggan vetäytyi tuolloin ohjelmasta vedoten sairauteen, mutta kertoi The Guardianille, että todellinen syy oli hänen kimppuun käymisensä. Spraggan sanoi olevansa pettynyt ohjelman tekijöihin.

X Factorin luoja Simon Cowell  sanoi, että Spragganille tapahtunut oli hirvittävää ja sydäntä särkevää.

– Kun minulle annettiin tilaisuus puhua Lucyn kanssa, pystyin kertomaan hänelle henkilökohtaisesti, kuinka pahoillani olen kaikesta, mitä hän on kokenut. Lucy on yksi aidoimmista, lahjakkaimmista ja rohkeimmista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut, Cowell kertoi. 

Spraggan, joka oli tuolloin 20-vuotias, sanoi, että seksuaalinen väkivalta tapahtui Lontoon keskustassa vietetyn illan jälkeen, kun hän oli juhlimassa toisen kilpailijan Rylan Clarkin 25-vuotispäivää. Hän kertoi, että tuotantotiimin jäsen saattoi hänet takaisin hotelliin, mutta hotellin laukunkantaja tarjoutui viemään hänet huoneeseensa.

Spraggan kertoi The Guardianille, että heräsi seuraavana päivänä pelon tunteeseen. Tuotantotiimi soitti poliisille ja pidätys tehtiin nopeasti. 

– En usko, että olen koskaan tuntenut sellaista hämmennystä kuin sen jälkeen. Tiesin, että minut oli raiskattu, mutta en pystynyt käsittelemään sitä. Joten puin vaatteet päälleni ja siirryin toimimaan automaattisesti. 

Spraggan sai taloudellista ja lääketieteellistä tukea välittömästi rikoksen jälkeen, mutta laulaja sanoi, että hänelle ei annettu mitään tukea oikeudenkäynnin jälkeen, jossa hänen hyökkääjänsä tuomittiin. Spragganin mielestä tuotantotiimi ei ollut osannut odottaa tällaista tilannetta, eikä siksi ollut valmistautunut toimimaan sen vaatimalla tavalla. 

ITV:n tiedottaja kehui Spraggania hänen sietokyvystään ja rohkeudestaan ja lisäsi, että sarjan tuottivat Thames ja Simon Cowellin omistama Syco. Näin ollen nämä kaksi yritystä olivat ensisijaisesti vastuussa ohjelmien tekijöitä koskevista asioista.

Fremantlen tiedottaja sanoi, että heidän tietojensa mukaan hyökkäys oli tapahtuma, jolla ei ollut ennakkotapausta Yhdistyneen kuningaskunnan televisioteollisuudessa, ja he uskoivat koko ajan, että he tekivät parhaansa tukeakseen Spraggania. Mutta koska Spraggan uskoo, että he olisivat voineet tehdä enemmän, niin he pahoittelevat kaikkea, mitä Spraggan on joutunut kärsimään.

Spraggan käy tapahtumia läpi uudessa muistelmakirjassaan Process: Finding My Way Through.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat