Mainos

Wye-joen sopimuksen toteutus vauhtiin

Israel luovutti tänään seitsemän prosenttia lisää maata Länsirannalta palestiinalaisille. Luovutus tapahtui Israelin ja palestiinalaisten viime sunnuntaina aikaansaaman sopimuksen nojalla.

Kaiken kaikkiaan Israel luovuttaa palestiinalaisille maata kolmessa vaiheessa. Seuraavat alueluovutukset ovat 15. marraskuuta ja 20. tammikuuta, jonka jälkeen palestiinalaisilla on osittain tai kokonaan valvonnassaan 40 prosenttia Länsirannasta.

Luovutettu alue käsittää 20 harvaan asuttua kylää Jeninin ja Nablusin kaupunkien ympärillä Länsirannan pohjoisosassa, Ramallahin lähellä alueen keskiosassa ja Hebronin lähellä etelässä. Luovutettujen alueiden siviilihallinto siirtyy palestiinalaisille, mutta Israel vastaa edelleen turvallisuudesta eivätkä Israelin joukot siksi poistu alueelta. Ennen luovutusta palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat oli hyväksynyt kyseisten alueiden kartat.

Eilen Israel vapautti 199 palestiinalaista vankia saman Sharm el-Sheikhissä solmitun sopimuksen mukaisesti. Sopimus käynnisti uudelleen Israelin ja palestiinalaisten välisten rauhanprosessin, jonka Israelin aiempi oikeistolainen hallitus oli katkaissut kymmenen kuukautta sitten.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.