Mainos

WWF: Välimerta suojeltava

Maailman luonnonsäätiö WWF kiirehtii suojelutoimia Välimerellä. WWF:n arvion mukaan 14 prosenttia Välimeren rannikosta on jo pahoin vahingoittunutta rantarakentamisen, teollisuuden ja maatalouden saasteiden, öljyvuotojen ja liikakalastuksen takia.

Välimerta

Järjestö nimeää ympäristön kannalta "menetetyiksi" alueiksi Adrian rannikon Italiassa, Rhonejoen suulta Espanjan rajalle ulottuvan kaistaleen sekä Barcelonasta Valenciaan ulottuvan alueen Espanjassa. Samaan aikaan vain vajaa prosentti rannikosta on suojeltu. WWF kehottaakin Välimeren maita suojelemaan kymmenen prosenttia rannikoista ja merialueesta seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Järjestö on listannut 13 tärkeintä suojelua vaativaa rannikkoaluetta, joiden joukossa on uhanalaisten lajien - delfiinien, valaiden, munkkihylkeiden ja merikilpikonnien - asuinsijoja. Suojelun piirin esitettävien alueiden joukossa ovat mm. Kreikan ja Turkin välinen Egeanmeri, Anatolian ja Kilikian rannikot Turkissa, Kyproksen, Korsikan ja Sardinian saarten rantavedet, Provencen rannikko Ranskassa, Espanjalle kuuluvat Baleaarien saaret ja Dalmatian rannikko Kroatiassa.

-Välimerellä on trooppisten alueiden jälkeen eniten kotoperäisiä lajeja maailmassa. Nämä alueet tulisi ehdottomasti suojella, jos haluamme säilyttää ainutlaatuisen luonnon, WWF:n meriasiantuntija Paolo Guglielmi arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.