Mainos

WWF: Uhanalaisten lajien suojelu auttaa vähentämään köyhyyttä

WWF esittelee tuoreessa raportissaan kuusi tapaustutkimusta, jotka osoittavat, että työ uhanalaisten lajien parissa auttaa poistamaan köyhyyttä ja nälänhätää sekä edistä kestävää ja oikeudenmukaista kehitystä.

Uhanalaisten eläinten suojelu auttaa vähentämään paikallisten yhteisöjen köyhyyttä ja parantamaan näiden elämänlaatua, ympäristöjärjestö WWF:n julkaisema raportti kertoo.

- Hyvin usein lajeja uhkaavat tekijät ovat samoja, jotka lisäävät köyhyyttä. Tällaisia ovat esimerkiksi elinympäristöjen ja luonnonvarojen häviäminen, WWF:n Global species -ohjelman johtaja Susan Lieberman sanoo.

WWF esittelee Eläinlajit ja ihmiset: yhteinen tulevaisuus -raportissaan kuusi tapaustutkimusta, muun muassa Ugandasta, Kiinasta ja Costa Ricasta. Niiden mukaan työ uhanalaisten lajien parissa auttaa poistamaan köyhyyttä ja nälänhätää sekä edistä kestävää ja oikeudenmukaista kehitystä.

Usein metsien ja vesialueiden suojelu paranee eläintensuojelun myötä, mikä helpottaa myös ihmisten vedensaantia. Esimerkiksi maanviljelijöille se voi merkitä huomattavaa tulojen lisääntymistä. Se taas edistää raportin mukaan terveyttä, koulutusta ja naisten oikeuksia.

Myös ekomatkailuhankkeiden on todettu tuovan yhteisöille lisätuloja. Esimerkkinä raportti mainitsee Costa Rican Tortugurossa elävät kilpikonnat, joiden arvo paikallistaloudelle on paljon suurempi kuin kilpikonnan lihan ja munien arvo on koskaan ollut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.