Mainos

WWF: Suomalaisperheen veressä haitallisia kemikaaleja

Tuloksista selvisi, että lasten veressä oli useissa tapauksissa enemmän kemikaaleja kuin äideillä. KTL:n ympäristöterveysosaston johtajan mukaan WWF:n testissä löytyneiden haitallisten kemikaalien pitoisuudet jäävät kuitenkin alle EU:n turvarajojen.

Maailman luonnonsäätiö WWF:n mittauksessa suomalaisperheen verestä on löytynyt useita haitallisia tai sellaisiksi epäiltyjä kemikaaleja. WWF julkisti tulokset tänään.

Tulosten mukaan suomalaisperheen verestä löytyi 20-30 eri kemikaalia. Näistä useat on WWF:n mukaan todettu haitallisiksi. Kemikaalipitoisuudet olivat enimmäkseen pieniä. Järjestön mukaan on kuitenkin kyseenalaista, että ihmisten verestä löytyy terveydelle haitallisia aineita.

WWF testasi selvityksessä 13 perheen verinäytteen 12 EU-maassa. Tuloksista selvisi, että lasten veressä oli useissa tapauksissa enemmän kemikaaleja kuin äideillä. WWF:n mukaan tämä on merkki siitä, että nykysäädökset eivät riitä suojaamaan ihmisiä ja ympäristöä vaarallisilta kemikaaleilta.

KTL: Suomalaisperheen kemikaalimäärät eivät vaarallisia

Kansanterveyslaitoksen ympäristöterveysosaston johtaja arvioi, että WWF:n testissä suomalaisperheen verestä löydetyt kemikaalit eivät ole vaaraksi. Tutkimusprofessori Terttu Vartiainen kertoo, että kaikkien haitallisten kemikaalien pitoisuudet jäävät alle EU:n turvarajojen.

- Se, että kemikaaleja löytyy, ei kerro riskistä mitään. Pääasia on, että pitoisuudet eivät ole korkeita. Minkään kemikaalin pitoisuudet eivät näytä nousevan turvallisuusrajan yläpuolelle, Vartiainen sanoi.

Vartiaisen mukaan haitallisten kemikaalien määrä suomalaisten veressä on Kansanterveyslaitoksen mittauksissa itse asiassa laskenut viime vuodet melko jyrkästi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 06.10.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.