Mainos

WWF:n silakkatiedoissa virhe

WWF:n raportti Itämeren silakan korkeista myrkkypitoisuuksista perustui karkeaan pilkkuvirheeseen.

Itämeren silakan bromattujen palonestoaineiden pitoisuudet ovat vain kymmenesosa siitä, mitä ympäristöjärjestö WWF kertoo raportissaan, Kansanterveyslaitos oikaisee.

WWF:n raportti kertoi silakan korkeista myrkkypitoisuuksista. Siinä väitettiin, että silakan bromattujen palonestoaineiden pitoisuudet ovat 50-kertaiset Atlantin sillin pitoisuuksiin verrattuna. Todellisuudessa pitoisuudet ovat noin viisinkertaiset Atlantin sillin pitoisuuksiin verrattuna, Kansanterveyslaitos huomauttaa.

- Raportin virheellinen pitoisuustieto asettaa silakan huomattavasti todellista huonompaan valoon, Kansanterveyslaitos pahoittelee laajalti levinnyttä tietoa.

Myös WWF pahoittelee virhettä, jonka syynä oli järjestön mukaan inhimillinen erehdys. WWF:n suojelujohtaja kuitenkin pitää aiheesta syntynyttä keskustelua tarpeellisena. "On erittäin valitettavaa, että WWF on jakanut virheellistä tietoa. Korjattukaan tieto ei kuitenkaan poista huoltamme kemikaalien luonnolle ja ihmisille aiheuttamista vaikutuksista. Se ei vie pohjaa raportin tiedolle siitä, että Itämeren kalojen kemikaalipitoisuudet ovat korkeat. Samalla nyt syntynyt keskustelu osoittaa, kuinka tärkeästä aiheesta on kyse. Tarvitsemme Euroopan unioniin tiukan kemikaaliasetuksen ja lisää tutkimustietoa kemikaalien vaikutuksista", WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo tiedotteessa järjestön nettisivulla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.