Mainos

WWF julkaisi vaihtoehtomallin ydinvoimalle

WWF:n mukaan päästövähennyksiin päästään ilman lisäydinvoimaa. Se edellyttää uuden teknologian kaupallistamista ja käyttöönottoa.

Ympäristöjärjestö WWF tarjoaa tänään julkistamassaan energiamallissa vaihtoehdon lisäydinvoiman rakentamiselle. Energiamallin mukaan Suomessa voitaisiin vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia lisäämällä energian säästöä ja kotimaisen uusiutuvan energian käyttöä.

Suomessa voidaan vuoteen 2020 mennessä energiatehokkuudella ja uusiutuvalla energialla säästää ja tuottaa sähköä määrä, joka on lähes kolme kertaa enemmän kuin rakenteilla olevan Olkiluodon ydinvoimalan tuotanto.

Mallin laatimiseen osallistuneiden asiantuntijoiden mielestä Suomessa pitäisi ottaa käyttöön ohjauskeinoja, jotka edistävät uuden teknologian kaupallistamista ja käyttöönottoa. WWF:n mielestä Suomi parantaa samalla heikentyvää asemaansa globaaleilla kestävän energiateknologian markkinoilla.

WWF:n Virtaa tulevaisuuteen -hankkeen ohjausryhmässä on ollut mukana edustajia muun muassa Teknillisestä korkeakoulusta ja Energiateollisuudesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.